Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с включването на скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с включването на скоростите

Колеги какво може да е според вас днес ми се случи много неприятно нещо скоростния лос е много хлабав не включва на 1-ва а може би на втора нз и аз давам скоростния лос на първа но гасне не мога да намеря и задна ..... ПОМОЩ
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S 144 Hp

Счупена основа (леглото) на лоста или някое откачено жило.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Счупена основа (леглото) на лоста или някое откачено жило.
      тоест това говори че 150-200 лв не мърдат ! трябва да свалям цялата скоростна предполагам ?

Comment

Не трябва да се демонтира скоростната кутия. Просто трябва да локализираш проблема. Погледни в горната част на кутията двете жила дали са закачени на вилките си. Ако там всичко е наред, разглоби в основата на лоста и прегледай основата в която лагерува.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Не трябва да се демонтира скоростната кутия. Просто трябва да локализираш проблема. Погледни в горната част на кутията двете жила дали са закачени на вилките си. Ако там всичко е наред, разглоби в основата на лоста и прегледай основата в която лагерува.
          Тоест махам всичко от средната конзола дето е лостът или директно отдолу ?

Comment

За основата на лоста разглобявай само отгоре мехчето. Но първо погледни жилата в двигателния отсек в горната част на скоростната кутия. Има 2 жила, като всяко едно и закачено на лостче от кутията. Едното жило трябва да задвижва съответното лостче когато лостът се движи наляво и надясно а другото, когато лостът се движи напред - назад.

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:52.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

За основата на лоста разглобявай само отгоре мехчето. Но първо погледни жилата в двигателния отсек в горната част на скоростната кутия. Има 2 жила, като всяко едно и закачено на лостче от кутията. Едното жило трябва да задвижва съответното лостче когато лостът се движи наляво и надясно а другото, когато лостът се движи напред - назад.

Много изчерпателен отговор колега благодаря ти много дано да е това

Comment

Първоначално публикувано от krisshousee Покажи съобщение
                тоест това говори че 150-200 лв не мърдат ! трябва да свалям цялата скоростна предполагам ?
                50-тина лева за ново и си готов,това ти е проблема не ми се вярва да са жилата.
                Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Аз имах същия проблем мн трудно ми се включвха скоростие накрая излезе от жилата едното се откачило и има само 1ва и 2ра, проблема беше че от стоене жилата са клеясали и мн трудно се вкючваха скоростите проблема не е кои нае какъв, но разглобяването е ужасно трябва да откачиш генерацията и под купето вс.части свързани към лоста.Дано твоя проблем излезе малък и го решиш
                  Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от seik00 Покажи съобщение
                    Аз имах същия проблем мн трудно ми се включвха скоростие накрая излезе от жилата едното се откачило и има само 1ва и 2ра, проблема беше че от стоене жилата са клеясали и мн трудно се вкючваха скоростите проблема не е кои нае какъв, но разглобяването е ужасно трябва да откачиш генерацията и под купето вс.части свързани към лоста.Дано твоя проблем излезе малък и го решиш
                    днес установих проблема счупил съм пластмасата и сега ще трябва да търся

Comment

Първоначално публикувано от krisshousee Покажи съобщение
                      днес установих проблема счупил съм пластмасата и сега ще трябва да търся
                      Има я в АХМ Ауто, цената и е 36,80 лв.
                      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Колега това да ме е бялата пластмаса, която се намира под скоростния лост
                        Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Ми то клеясва от седене, тия коли са за каране.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

еее откакто е във мен няма време да клеясва хаха

Comment

Колега това да ме е бялата пластмаса, която се намира под скоростния лост
                              Точно така днес направих преправка сложих желязно и стана много стабилен лоста без грам луфт

Comment

Working...
                              X